Sinu ostukorvis ei ole ühtegi toodet
0Toode (tooted)
Sinu ostukorvis ei ole ühtegi toodet
Sinu ostukorvis ei ole ühtegi toodet
Sinu ostukorvis ei ole ühtegi toodet
CoQ10 on koensüüm, mida esmalt eraldati lehma südamest. Koensüüm on orgaaniline molekul, mis sisaldab tavaliselt fosforit ja mõnd vitamiini. Ka vitamiine ja mineraalaineid peetakse koensüümideks. Koensüümi toime avaldumiseks peab sellega ühinema apoensüüm. Peale selle sõltub koensüümi töö teisest energiaallikast ja ensüümist. Sinivetika- ja klorofüllitooted on suurepärased toidud, mis sisaldavad mineraalaineid, vitamiine ja ensüüme, sest need on taimetoidud. Siiski puudub neil taimsete ensüümlisandite toime ning parimal juhul pakuvad nende ensüümid ainult toitaineid, mida need sisaldavad. Soolhape ehk HCl on inimeste maohappe normaalne koostisosa. Ehkki seda manustatakse seedimise toetamiseks, ei ole see ensüüm ega toimi nagu ensüüm.
ZenCleanz tooted on mõeldud 3-aastastele ja vanematele lastele ning täiskasvanutele. Rasedatel või imetavatel emadel soovitame enne meie ensüümide tarvitamist pidada nõu arstiga.
Vältige täiteaineid, näiteks magneesiumstearaati, õunapektiini ja riisitärklist. Kui vaatate kvaliteetsete ensüümtoodete silte, võite märgata mõõtühikuid, mida te ei pruugi tunda. Oleme harjunud võrdlema toidulisandeid massi põhjal, ent ensüümide puhul huvitab meid nende aktiivsus ja suutlikkus. On tähtis mõista, et massil ja ensüümi aktiivsusel ei ole otsest seost.
Levinuimad mõõtühikud põhinevad testimismeetoditel, mis on kehtestatud toidukemikaalide koodeksiga (TKK). TKKd annab välja National Academy Press ja see on USA Toidu- ja Ravimiameti heakskiidetud standard. TKKl põhineb ka USA toidutööstuses kasutatav ensüümide võime määramise süsteem. See on taimeensüümide hindamise rahvuslik standard, milles on sätestatud ensüümide aktiivsuse tasemed ja võime. Kui TKK testimismeetodeid ei saa rakendada, kasutatakse laborianalüüsides kontrollitud ja kinnitatud tööstusepõhiseid analüüse.
Me toodame ohutuid, tõhusaid ja kvaliteetseid ensüümlisandeid. Meie ensüümid pärinevad maheallikatest, mis ei ole kokku puutunud pestitsiidide või säilitusainetega, ent need ei ole siiski sertifitseeritud mahetooted.
pH määramise parim viis on rebida paberi otsast 2 kuni 4 cm ning hoida paberit uuriinijoas või kasta paber uriini. Tulemus on näha kohe pärast riba märgumist. Võrrelge riba värvidiagrammiga ja leidke kõige sarnasem värv. Optimaalne pH on vahemikus 6,5 kuni 7.
Kõigepealt soovitame uurida teiste vanemate saadud tulemusi veebilehelt www.enzymestuff.com ja lugeda Karen DeFelice’i raamatut „Enzymes for Autism“ (Ensüümid autismi puhul). Soovitame annustamist alustada meetodil „vähe ja aeglaselt“, et organism harjuks ensüümidega vähehaaval.
Ensüümid on bioloogiliselt aktiivsed valgud, mida leidub kõikides elusrakkudes. Ainevahetusensüümid katalüüsivad ja reguleerivad igat inimkehas toimuvat biokeemilist reaktsiooni, mistõttu need on hädavajalikud rakutalitluse ja üldise tervise jaoks. Seedeensüümid muudavad meie söödud toidu energiaks, mida keha võib kasutada mitmesugustes bioloogilistes protsessides. Meie keha toodab loomulikus olekus vajaduse järgi nii seede- kui ka ainevahetusensüüme.
Ensüümid on valdavalt valgud, mis toimivad elutähtsate energiateguritena, mida on vaja igaks keemiliseks reaktsiooniks meie kehas. Inimrakust on leitud umbes 1300 ensüümi, mis võivad omakorda ühineda koensüümidega ja nii moodustada peaaegu 100 000 kemikaali. Need võimaldavad meil näha, kuulda, tunda, liikuda, süüa ja mõelda. Iga elund, kude ja kõik 100 triljonit rakku meie kehas sõltuvad ainevahetusensüümide reaktsioonidest ja nende energiategurist. Toitumist ei saa selgitada ilma, et kirjeldaks ensüümide rolli selles.
Optimaalse rakutalitluse ja tervise olulise osa moodustavad ainevahetusensüümid. Ainevahetusensüümid kiirendavad keemilisi reaktsioone mürgitustamiseks ja energia tootmiseks rakkudes. Need võimaldavad meil näha, kuulda, tunda, liikuda ja mõelda. Iga elund, kude ja kõik 100 triljonit rakku meie kehas sõltuvad ainevahetusensüümide reaktsioonidest ja nende energiategurist. Nendeta lakkaks rakuline elu olemast.
Seedeensüüme eritatakse kogu seedekulglas ja nende ülesanne on lagundada söödud toit toit- ja jääkaineteks. Enamikku seedeensüüme toodab pankreas, ent keskne roll on ka maksal, sapipõiel, peensoolel, maol ja käärsoolel. Need ensüümid võimaldavad tarbitud toidus leiduvatel toitainetel vereringesse imenduda ja jääkaineid kõrvaldada. Inimese seedeensüümid on lipaas, proteaas, amülaas, ptüaliin, pepsiin ja trüpsiin.
Toiduensüüme saame toortoidust ja tarbitavatest ensüümlisanditest. Seedeensüümide allikaks on toortoit. Kuna aga toortoit sisaldab piisavalt ensüüme vaid selleks, et konkreetne söödud toidupala läbi töödelda, peame seedimise toetamiseks kasutama ensüümlisandeid. Saadaval on mitmesuguseid ensüümlisandeid, seetõttu on oluline mõista ensüümtoodete erinevusi ja veenduda, et tarbite enda vajadustele sobivaimat ensüümtoodet.
Läänes kannatab seedeprobleemide all peaaegu 1/3 elanikkonnast, ent see hulk võiks olla palju väiksem. Ensüümlisandite tarbimise peamised kasutegurid on seedehäirete vähenemine, energiavaru suurenemine ja korrapärasem roojamine.*
Kõige populaarsemad ensüümlisandid on taimeensüümid. Neid toodetakse laboritingimustes, kus neid eraldatakse teatatud tüüpi seentest ja bakteritest. Taimeensüümideks (mõnikord ka seeneensüümideks) nimetatakse ka kerahallikutest kogutud ensüüme. Taimeensüümid suudavad lagundada rohkem rasva, valku ja sahhariide kui teistest allikastest pärit ensüümid.
Taimeensüümid koosnevad siinses käsitluses bromelaiinist ja papaiinist. Bromelaiin on proteolüütiline (lagundab valke) ja piima tarretav ensüüm, mida saadakse ananassi südamikust. Teadaolevalt soodustab selle ensüümi kontsentraat tervislikke põletikureaktsioone. Seda kasutatakse liha pehmendajana ja õlle jahutamisel valgusademe lagundamiseks. Bromelaiin toimib sarnaselt pepsiini ja papaiiniga kehatemperatuurist kõrgemal temperatuuril. Bromelaiini sisaldavad järgmised tooted: seedeensüüm Quantum Particles, laksatiiv Black Vacuum, kiudained Fiber Crystals ning vedelad ensüümid Detox-S, Feed-X, Maca, ja Reishi.
Papaiin on ensüüm, mida saadakse papaia piimamahlast. See ensüüm aktiveerub inimese kehatemperatuurist kõrgemal temperatuuril keskkonnas, mille pH-väärtus on 6 kuni 8. Sarnaselt bromelaiiniga toetab see keha loomulikku taastumist ülepingutusest.
Loomsed ensüümid: need on kümotrüpsiin, pankreatiin, pepsiin ja trüpsiin, mida saadakse loomade kõhunäärmest, maost ja peensoolest. Nende ensüümide aktiveerimiseks on vaja leeliselist keskkonda pH-väärtusega 8. ZenCleanzi tooted on 100% taimsed, see tähendab, et neis preparaatides ei ole kasutatud loomaseid ensüüme.
Looduslikes toidulisandites kasutatakse enim taimeensüüme, millest levinuimad on proteaasid, lipaasid, amülaasid ja tsellulaasid, mis moodustavad umbes 80% müüdavatest ensüümidest. Need pärinevad kerahallikutest, neid toodetakse labtoritingimustes taimedel, näiteks sojal ja odral, ning kutsutakse taime-, mikroobi- ja seeneensüümideks. Taimeensüümid on kõikidest valikutest kõige aktiivsemad ehk suutelisemad. See tähendab, et need sisaldavad väga aktiivseid ühikuid ja suudavad lagundada rohkem rasvu, valke ja sahhariide kõige laiemas pH-väärtuste vahemikus võrreldes teiste ensüümidega.
Taimeensüümid on kasulikud terve seedesüsteemi loomiseks ja hoidmiseks. Tänu neile väheneb kehal vajadus toota seedeensüüme ja selle asemel on võimalik toota rohkem ainevahetusensüüme. Neid ensüüme võib kasutada ka mitmesugustes preparaatides, mis on ette nähtud teatud tervisehäirete ravimiseks. Osad ensüümid (vt allapoole) sobivadki paremini pigem eriotstarbeliseks raviks kui kehas ensüümide varu säilitamiseks.
Papaiin on proteolüütiline ensüüm, mida saadakse papaia piimamahlast. See ensüüm aktiveerub keskkonnas, mille pH-väärtus on 6 kuni 8 ja inimese kehatemperatuurist kõrgemal temperatuuril. Sel põhjusel kasutatakse papaiini ja bromelaiini sageli põletike vähendamiseks, kuna põletiku piirkonnas on temperatuur alati kõrgem kui ülejäänud kehas.
Bromelaiin on proteolüütiline ja piima tarretav ensüüm, mida saadakse ananassi südamikust. Selle ensüümi kontsentraati võib kasutada põletikuvastase ainena, liha pehmendajana ja õlle jahutamisel valgusademe lagundamiseks. Sarnaselt pepsiiniga on ka bromelaiin aktiivne ainult normaalsest kehatemperatuurist kõrgemal temperatuuril.
Kerahalliku ensüümide puhul on korduvalt näidatud, et neid on ohutu kasutada toiduainetööstuses. USA Toidu- ja Ravimiameti kohaselt peetakse neid toiduks. Nimetatud ensüüme võib sisse võtta koos einega, et toetada toidu seedimist, või einete vahepeal, et toita ja tugevdada keha üldiselt. Keha väljutab taimeensüümid, kui kogu nende aktiivsus on ära kasutatud. Kuna taimeensüümid on toit, mis on kehale loomuomane, ja kuna need on kõige suutelisemad, eelistataksegi neid sageli teist tüüpi ensüümidele. Alljärgnevalt esitatud loendis on teist tüüpi ensüümid, mida tavaliselt müüakse enamikus tervisetoidupoodides.
Pankreatiin on aine, mis pärineb sigade või veiste pankreasest ning sisaldab proteolüütilisi ensüüme (need on ensüümid, mis lagundavad valke), amülaasi ja lipaasi. Nende ensüümide puhul on põhjalikult uuritud nende põletikuvastast toimet. Saksamaal on pankreatiini edukalt kasutatud kõhunäärme tugevdamiseks molekulaarsel viisil. Kuna see on eritatav ühend, pakub see sarnast tuge nagu kilpnäärme kompleks pakub inimese kilpnäärmele. Siiski ei soovita dr Roy Dittinan võtta kõhunäärmeensüüme raseduse ajal või verevedeldajate kasutamisel.
Pepsiin on proteolüütiline ensüüm, mida tavaliselt eraldatakse sigade maost. See on maomahla üks peamisi seedekomponente. Pepsiini antakse tavaliselt valkude lagundamise raskusega inimestele, ent pepsiin on aktiivne ainult normaalsest kehatemperatuurist kõrgemal temperatuuril.
Kümotrüpsiin on proteolüütiline ensüüm, mis eraldatakse veiste ja sigade kõhunäärmest. See ensüüm vajab aktiveerumiseks pH-d väärtusega 8.
Trüpsiin on proteolüütiline ensüüm, mis moodustub sooles ja seda eraldatakse loomade soolest või kõhunäärmest. See ensüüm lagundab arginiini või lüsiini ning toimib ainult leeliselises keskkonnas. Tänapäeval on see sageli kaetud, et see jõuaks peensoole keskkonda, milles on pH 8. Trüpsiini kasutatakse tavaliselt kõhunäärme ja peensoole tugevdamiseks.
Proteaasid lagundavad valke, amülaasid tärklist ja lipaasid rasva. Koos lagundavad need enamikku levinud toidurühmi. Muud ensüümid on laktaas (lagundab piima laktoosi), maltaas ja sukraas (lagundavad suhkruid) ja tsellulaas (lagundab tselluloosi).
Ensüümidel on tavaliselt positiivsed toimed, nagu energiavaru suurenemine ja seedevaevuste leevenemine. Siiski on teada ka mõned negatiivsed toimed. Väga vähestel inimestel on seedeensüümide esmakordse tarbimise alustamisel tekkinud mao ärritus ja pehme väljaheide (sagedasem ja pehmema väljaheitega roojamine). Nagu mistahes muu kõrvaltoime korral tuleb sel juhul lõpetada kasutamine ja pidada nõu tervishoiutöötajaga.
Mõned inimesed väidavad, et seedeensüümide toimet on tunda palju kiiremini kui teiste toidulisandite toimet. Tavapärase kogemuse korral suudab kasutaja teha põhjendatud otsuse konkreetse tootega jätkamise osas juba paari päeva kuni paari nädala jooksul, sest ensüümidega saadakse tulemused kiiresti.
Toortoit sisaldab ainult sellisel hulgal ensüüme, millest piisab konkreetse söödud toidupala seedimiseks. Toortoidus ei ole lisakogust ensüüme, et seedida küpsetatud või töödeldud toitu. Isegi kui täielik toortoidudieet võib tunduda parima lahendusena, on see paljudel juhtudel meditsiiniliselt vastunäidustatud. Kuna toit võib saastuda bakteritega, ei tohiks mitmeid toite süüa toorelt, sealhulgas loomaliha, linnuliha, mune ja ube. Peale selle tundub paljudele, et suures koguses toortoidu kiudaineid on raske seedida.
Enamik inimesi valivad toortoidu asemel küpsetatud toidu. Tavaliselt küpsetame loomseid saadusi. Kahjuks ei sisalda töödeldud toit aktiivseid ensüüme. Ka terasid ja jahu töödeldakse, mis röövib neilt ensüümid. Pähklid, mis on küll toortoit, sisaldavad aga ensüümide inhibiitoreid (samuti enamik ube). Meie keha valmistab aminohapperikkast toidust ainevahetusensüüme, kuid vananedes väheneb keha võime ensüüme toota. Ensüümlisandid pakuvad tuge, et seedimine ja toitainete imendumine oleksid täielikumad.
CoQ10 on koensüüm, mida esmalt eraldati lehma südamest. Koensüüm on orgaaniline molekul, mis sisaldab tavaliselt fosforit ja mõnd vitamiini. Ka vitamiine ja mineraalaineid peetakse koensüümideks. Koensüümi toime avaldumiseks peab sellega ühinema apoensüüm. Peale selle sõltub koensüümi töö teisest energiaallikast ja ensüümist. Sinivetika- ja klorofüllitooted on suurepärased toidud, mis sisaldavad mineraalaineid, vitamiine ja ensüüme, sest need on taimetoidud. Siiski puudub neil taimsete ensüümlisandite toime ning parimal juhul pakuvad nende ensüümid ainult toitaineid, mida need sisaldavad. Soolhape ehk HCl on inimeste maohappe normaalne koostisosa. Ehkki seda manustatakse seedimise toetamiseks, ei ole see ensüüm ega toimi nagu ensüüm.
Toortoidu söömisel aktiveerib suu soojus ja niiskus toortoidus leiduvad ensüümid. Pärast aktiveerumist seedivad need ensüümid toitu ja teevad selle väikesteks osadeks, mis pääsevad soolehattude (soolestiku pisikeste pooride) kaudu verre. Seejärel võtavad vere ainevahetusensüümid need seeditud, 45 tüüpi tuntud toitained ja moodustavad neist lihaseid, närve, luid, verd, kopse ja mitmeid näärmeid. Iga keha rakk sõltub teatud ensüümidest. Valke lagundav ensüüm ei lagunda rasva, rasva lagundav ensüüm ei lagunda tärklist (sahhariidi). Igal ensüümil on kehas eriline ülesanne. Seda nimetatakse ensüümspetsiifilisuseks. Ensüümid toimivad kemikaalidele ja muudavad need teisteks kemikaalideks, ent ensüüm ise ei muutu. Lihtsamalt öeldes muudavad ensüümid meie kemikaalid algsest identiteedist teistsuguse identiteediga kemikaalideks. Ensüümideta ei toimiks meie kehas miski.
Esmalt keskenduge seedimise toetamisele, kuna seedimine on tervise põhialus. Toidu parem seedimine tagab rohkem toitaineid, mida saame ohutult ja kergelt omastada, ning samal ajal paraneb jääkainete eemaldamine. Seejärel mõelge ravitoime peale. Need on ensüümid, mida võetakse tühja kõhuga, tavaliselt einete vahepeal.
Lisandina võetud ensüümid täidavad väga spetsiifilisi ülesandeid (amülaas lagundab sahhariidi, lipaas lagundab rasva, proteaas lagundab valku). Erinevalt teatud vitamiinidest, mineraalainetest ja ürtidest ei ole ensüümlisandite tarbitav kogus piiratud (puudub tarbitava koguse ülemine lävi). Selle põhjus peitub hinnanguliselt 100 triljonis rakus, mis on kehas olemas. Iga rakk võib igal sekundil kasutada tuhandeid erinevaid ensüüme, seetõttu võib keha kasutada tohutuid ensüümikoguseid, ilma et tekiks üleannustamine.
Ensüümlisandid toetavad elundite tavapärast talitlust ega asenda nende tõhusat töövõimet. Meile meeldib seda võrrelda toortoidudieediga, mis on ensüümiderikas. Kui inimese sööb toortoitu, ei arva keegi, et toortoit pärsiks kehas seedeensüümide tavapärast tootmist. Keha jätkab selliste ensüümide tootmist, mida on vaja toidust kasu saamiseks. Lisandina võetavad seedeensüümid lihtsalt toetavad seedetegevust.
Me usume, et meie ensüümlisandid on ühed ohutumatest saadaolevatest toidulisanditest, sest need on looduslikud. Retseptiravimite tarvitamisel soovitame pidada nõu arstiga.
ZenCleanz tooted on mõeldud 3-aastastele ja vanematele lastele ning täiskasvanutele. Rasedatel või imetavatel emadel soovitame enne meie ensüümide tarvitamist pidada nõu arstiga.
Tänapäeval on tervisetoidupoodides müüdavatest ensüümlisanditest umbes 80% taimsed. Ülejäänud 20% moodustavad loomsed ensüümid (nt pankreatiin, trüpsiin ja kümotrüpsiin) ja otse taimedest saadavad ensüümid (bromelaiin ja papaiin). On oluline mõista, et iga koostisosa aktiivsust mõõdetakse eri analüüsiga. Ärge püüdke võrrelda otse taimedest saadud või loomse ensüümi aktiivsuse ühikuid (see näitaja, mis määrab, kui palju valku, rasva või sahhariide suudab ensüüm minutis lagundada) taimeensüümide ühikutega. Eri allikatest pärit ensüümide analüüsimiseks on arendatud eri analüüsid.
Vältige täiteaineid, näiteks magneesiumstearaati, õunapektiini ja riisitärklist. Kui vaatate kvaliteetsete ensüümtoodete silte, võite märgata mõõtühikuid, mida te ei pruugi tunda. Oleme harjunud võrdlema toidulisandeid massi põhjal, ent ensüümide puhul huvitab meid nende aktiivsus ja suutlikkus. On tähtis mõista, et massil ja ensüümi aktiivsusel ei ole otsest seost.
Levinuimad mõõtühikud põhinevad testimismeetoditel, mis on kehtestatud toidukemikaalide koodeksiga (TKK). TKKd annab välja National Academy Press ja see on USA Toidu- ja Ravimiameti heakskiidetud standard. TKKl põhineb ka USA toidutööstuses kasutatav ensüümide võime määramise süsteem. See on taimeensüümide hindamise rahvuslik standard, milles on sätestatud ensüümide aktiivsuse tasemed ja võime. Kui TKK testimismeetodeid ei saa rakendada, kasutatakse laborianalüüsides kontrollitud ja kinnitatud tööstusepõhiseid analüüse.
Ensüümtoodete võrdlemisel veenduge, et ensüümide toimet mõõdetakse järgmistes ühikutes:
1. alfagalaktosidaas – GALU (galaktosidaasiühikut),
2. amülaas – DU (dekstriini tootvat ühikut),
3. bromelaiin – GDU (želatiini lagundavat ühikut) või FCCPU,
4. katalaas – Bakeri ühikut (nimetatud autori järgi),
5. tsellulaas – CU (tsellulaasiühikut),
6. glükoamülaas – GU (amüloglükosidaasiühikut),
7. hemitsellulaas – HCU (hemitsellulaasiühikut),
8. invertaas – INVU (invertaasi aktiivsuse ühikut) või SU (Sumneri ühikut),
9. laktaas – ALU (happelise laktaasi ühikut),
10. lipaas – FCCFIP (Rahvusvahelise Farmaatsialiidu määratud ühik),
11. maltaas – DP (diastaatilise pulbri astmed),
12. nattokinaas – FU (fibrinolüüsiühikut),
13. pektinaas – endo-PGU (endopolügalakturonaasi ühikut),
14. fütaas – FTU (fütaasiühikut),
15. proteaas – HUT (hemoglobiiniühikut L-türosiini põhjal),
16. ksülanaas – XU (ksülanaasiühikut).
Me toodame ohutuid, tõhusaid ja kvaliteetseid ensüümlisandeid. Meie ensüümid pärinevad maheallikatest, mis ei ole kokku puutunud pestitsiidide või säilitusainetega, ent need ei ole siiski sertifitseeritud mahetooted.
Taimeensüümid taluvad laia pH-vahemikku (leeliseline/happeline vahemikus 2–12) ja taluvad hästi maohapet.
Kui lihaskoes ei töötaks lihaskoe ensüümid, ei kasvaks ka lihased. Lihastes puuduks isegi põhiaktiivsus, et üldse kasvule alust panna. Ensüümid on katalüsaatorid, mis muudavad toidu energiaks, et lihased saaksid liikuda ja kasvada.
pH määramise parim viis on rebida paberi otsast 2 kuni 4 cm ning hoida paberit uuriinijoas või kasta paber uriini. Tulemus on näha kohe pärast riba märgumist. Võrrelge riba värvidiagrammiga ja leidke kõige sarnasem värv. Optimaalne pH on vahemikus 6,5 kuni 7.
Kõigepealt soovitame uurida teiste vanemate saadud tulemusi veebilehelt www.enzymestuff.com ja lugeda Karen DeFelice’i raamatut „Enzymes for Autism“ (Ensüümid autismi puhul). Soovitame annustamist alustada meetodil „vähe ja aeglaselt“, et organism harjuks ensüümidega vähehaaval.
Ei. Meie segud võivad aidata gluteenitalumatusega inimesi, ent meie tooted ei ole kunagi ette nähtud tsöliaakiast või mistahes muust haigusest tervendamiseks.
Rasva lagundab (seedib) ensüüm nimetusega lipaas. Kui seda lisada toidule, suudab see seedekulglas rasvu lagundada. See vähendab sapipõie, maksa ja kõhunäärme koormust. Kui lipaase võtta sisse einete vahepeal, suudavad need toetada süsteemselt ja mõnel juhul koguneda maksa, et neid hiljem kasutada.
Paljudel ülekaalulistel inimestel on ainevahetus häirunud. Meie ainevahetuse moodustab sisesekretsioonisüsteem. Kui suudame sisesekretsioonisüsteemi tugevdada, soolestiku korrapäraselt toimima saada ja seedida toidu selle rasvaks muutumise asemel lõpuni ära, suudab organism hoida tervislikku kehakaalu. See protsess ei toimu hetkega, sest esmalt peame kaalu alandamise asemel vähendama rasvakogust. Kehakaalu alandamiseks umbes poole kilogrammi jagu peab inimene rasvakogust üsna palju vähendama. See võtab kauem aega, kuid on tervislikum ja saavutatud seisund kestab kauem.
1940. aastatel hakkas dr Edward Howell uurima valdkonda, mida kutsutakse „ensüümiressursiks“. Seda kontseptsiooni toetatakse tänini. Enamikul inimestel kulub iga eine jääkide lagundamiseks, omastamiseks ja eritamiseks 3 kuni 10 päeva. Seega toimub meie kehas pidev seedimine. Oma ressursside säilitamiseks peame seda hulka vähendama. Selle lihtsaim viis on söödud toidu lagundamiseks vajalike seedeensüümide arvu piiramine. Kui keha toodab vähem seedeensüüme, moodustub eluea jooksul lõpuks rohkem ainevahetusensüüme. Need on needsamad ainevahetusensüümid, mis katalüüsivad kehas kõiki biokeemilisi reaktsioone. Ainevahetusensüümid on eluenergia.
Nii ainevahetus- kui ka seedeensüüme toodab keha vajaduse järgi. Seejuures on tõestatud fakt, et vananedes moodustub iga aastaga kehas aina vähem ensüüme. Piiratud arvu ensüümide tegemise võimet on hakatud nimetama ensüümiressursiks.
Konkreetse inimese ressurss sõltub tema DNAst või vanematelt päritust. Mõnedel inimestel on suurepärane ressurss, mis väljendub pigem nende heas tervises kui elustiilivalikus. Sellised inimesed võivad süüa ja juua praktiliselt kõike, mida nad soovivad, teha vähe trenni, töötada stressirikkal ametikohal jne. Kõigest sellest hoolimata elavad nad kaua, õnnelikult ja tervena. Neil esineb vähe haigusi.
Seedeensüümide tootmise vähendamise esimene lahendus on süüa rohkem toortoitu, milles on toiduensüümid. Need ensüümid muutuvad toortoitu süües seedeensüümideks. Kui süüa toitu, mida ei ole küpsetatud, töödeldud, kiiritatud või kuumutatud 48 °C-st kõrgemal temperatuuril, suurendame oma ressurssi. (Kõik eelnimetatud menetlused denatureerivad ensüümid ja toidul ei ole seedesüsteemile samasugust toimet nagu toortoidul.)
Teine võimalus on vähendada tarbitavate kalorite kogust. Sellele kontseptsioonile pani aluse dr Roy Walford California Ülikoolist Los Angeleses. Kui me sööme vähem, säästame lõpuks elutähtsat energiat (kuna keha toodab vähem seedeensüüme) ja seeläbi suureneb jällegi meie ressurss.
Tervete inimeste vastandiks on inimesed, kes sünnivad praktiliselt haigena. Nad peavad oma elus igal sammul ettevaatlikud olema. Vale samm toob vaid vaeva. Nende kahe inimrühma erinevus on seisneb nende ensüümiressursis. Enamik meist jääb nende kahe vahele ja me peaksime toidu valikute tegemisel olema kohusetundlikud. Vastasel juhul maksame lõpuks halbade valikute eest immuunsuse halvenemise, väsimuse, ajutöö halvenemise ja haigestumisega.
Ressursi säästmiseks on kolm viisi ja need kõik põhinevad seedimisele kulutatava energiahulga vähendamisel. Hinnanguliselt kulutame toidu seedimisele kuni 80% meile kasutada olevast energiast. Seedimise energia kulutamise vähendamine on seega mõttekas. Tõenäoliselt kõige ilmsem on kolmas viis: võtta igal söögikorral lisandina kvaliteetseid seedeensüüme. Valik on Teie!
Küsige meilt
Me hoolime sinu tervisest ja sellest, kuidas meie tooted Sind aidata saavad.
Vastame meeleldi kõikidele Sinu küsimustele.
Täida allolev vorm ja võtame sinuga juba peatselt ühendust!
our finest product
Ingredients for Batter:
Ingredients for Filling:
Toode | Hind | Kogus | Valikud |
---|
funktsioonid |
Saadavus: |
Hind |
Valikud |
Tegevused |