Toiduallergiat ei põhjusta alati toit, vaid sageli on see erinevate allergeenide kehas kuhjumise tagajärg. Viimase 50 aasta jooksul on keskkonda juurde tekkinud üle 100 000 uue kemikaali ja ksenoöstrogeeni, mis võivad sattuda toidu ja vee sisse ning tekitada allergiat. Peale selle võib probleemi võimendada ka vitamiinide ja mineraalainete puudus. Mida selle vastu ette võtta?

Abi võib olla seedeensüümidest. Need aitavad lagundada toidus olevaid keerukaid valgukomplekse, mida on raske korralikult seedida. Sellised valgud tekitavad kehas immuunkomplekse, mis osalevad allergiate tekkes. Proteolüütilised ensüümid, näiteks bromelaiin, võivad aidata neid ringlevaid immuunkomplekse eemaldada. Et efekt oleks veelgi suurem, on soovitatav juurde võtta antioksüdante, kuna need aitavad vähendada allergilist reaktsiooni. 

Ja lõpuks: soolestiku ja maksa korralik puhastamine mürkidest võib olla olulisim, mida saad teha, et vähendada keha liigset reaktsiooni allergeenidele.

– Jon Barron